Güncel

TÜRES’in çabaları sonuç verdi; kredi kartı komisyonları düştü

TÜRES’in çabaları sonuç verdi; kredi kartı komisyonları düştü
16 Ekim 2019, Çarşamba

Esnafların sık sık şikâyet ettiği kredi kartı komisyon oranları 1.6 ile sınırlandırıldı. Sorunu gündeme getiren isimlerden olan TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl; gelişmenin esnaflar için memnun edici olduğunu belirtti.

Hem yeme içme sektörü hem de diğer bütün sektörlerde esnafların uzun bir süredir şikâyet ettiği kredi kartı komisyon oranları konusunda nihayet TÜRES’in ve eşdeğer STK’ların çalışmaları sonuç verdi. Bugün resmi gazetede yürürlüğe giren karar ile bundan sonra komisyon oranları en fazla 1.6 olacak. Böylelikle esnafın bankalara ödediği komisyonlar iyice aşağı çekilmiş oldu.

Konuyu gündeme getiren isimlerin başında olan Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl yapılan düzenlemeden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

İşte Ramazan Bingöl’ün açıklamaları;

‘’Bankalar için oldukça karlı bir ürün olan POS cihazlarından alınan komisyonlar artık esnaf tarafından ödenemeyecek duruma gelmişti. Son dönemde özellikle küçük ölçekli esnafımızın şikâyet konusuydu. Bu komisyonları bankalar kafalarına göre alıyorlardı. Merkez Bankası eliyle getirilen bu sınırlamadan dolayı sevinçliyiz. Bu tür düzenlemelerin esnafa ve ekonomimize büyük katkısı olacaktır. Başta resmi makamlara ve bizimle birlikte bunu gündeme taşıyan diğer STK’lara ve başkanlarına teşekkür ediyorum. Bu düzenleme bütün esnaflarımıza hayırlı olsun.’’