Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak çalışma içine girerek Türk mutfağının önce kendi insanımıza sonra dünyaya tanıtıp, mutfağımızın marka olmasını sağlamaktır.

İstanbul’a gelen turistlere Türk mutfağını tanıtacak Türk mutfak kültür sarayı kurarak, Türk mutfağı lezzetlerinin turistlere tattırılması

Türk mutfağını en iyi şekilde temsil eden restoranlarla, lokantalarla ve diğer müesseselerle ile işbirliği yapılması

Arşiv bilgilerinden veya başka kaynaklardan araştırmalar yaparak unutulmuş veya günümüzde hiç bilinmeyen yemek ve yiyeceklerin ortaya çıkarılması, yayımlanması, bu sayede tatları geçmişte kalan yemeklerimizin evlerde, restoranlarda veya lokantalarda yapılmaya başlanması

Yerli ve yabancı ilim adamları, araştırmacılar ve kurumlar ile temas kurulması, uygulamalı bilgi ve verilere dayanan ilmi araştırmalar yapılması- yaptırılması

Türk mutfağı konusunda seminerler, fuarlar düzenlenmesi veya bu tür faaliyetleri düzenleyen kuruluşlarla işbirliği yapılması

Türk mutfağı konusunda eğitim merkezleri, kültür siteleri, okullar, kurslar, müzeler, kütüphaneler kurulması

Gıda maddeleri ve beslenme konularında araştırmalar yaparak, bu konuda kapsamlı yayınların yapılması

Gerekli alt yapısı oluşturulmuş, derneğimizin amaçları doğrultusunda eğitim hizmeti verecek aşçılık okulları ve üniversite kurulması

İhtiyacı olan öğrencilere burs sağlanması

Türk ve Dünya mutfakları ile ilgili araştırma yapan vakıf, dernek, kurum ve kuruluşlarla iletişime geçilerek, Türk mutfağının tüm dünyaya tanıtılması ve bu konuda dünya çapında yemek kongreleri düzenlenmesi

Türkiye’ de ve dünyada mutfak ve yemek kültürü ile ilgili olarak düzenlenen organizasyonlara derneğin amaçları doğrultusunda katılımların gerçekleştirilmesi

İstanbul’ da faaliyet gösteren lokanta, restoran, kahvehane kafe vs. yerleri kontrol edip, Türk mutfağına ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etmek şartıyla uygun görülen yerlerin plaketle tescillenmesi

Yazılı ve görüntülü yayın yolu ile Türk mutfağını, yemek kültürünü ve sofra sanatını tanıtmak. Bu konuda gerektiğinde basın-yayın organizasyonlarına iştirak etmek, programlar hazırlamak, finanse etmek; konuyla ilgili olarak kitap, gazete ve dergi yayımlanması

Bölgesel araştırmalar yaparak, yöresel yemek günlerinin ve yarışmalarının düzenlenmesi, yarışma ardından toplanan bilgilerin kitap haline getirilerek gelecek nesillere aktarılması

Tüm Türk Dünyası ile ilgili yemek çeşitleri, sofra kültürü ve yiyecek türleri hakkında gerekli bilgilerin toplanması ve Türk Dünyası ile ilgili etkinliklerin düzenlenmesi

Aş evleri kurarak; Ramazan bayram ve diğer önemli günlerde muhtaç olanlara ücretsiz yemek verilmesi, evi olmayan ihtiyaç sahiplerinin günde üç öğün yemek sağlanması

Sektörel sorunların çözümünü sağlamak, sektörel sorunlarla ilgili seminer, konferans ve eğitimlerin verilmesi

Restoran, lokanta ve sektörün diğer temsilcilerinin karşılaşacakları sorunların dernek çatısı altında çözüme kavuşturulması

Sektör içindeki eleman sirkülasyonu, eleman yetiştirilmesi konusunda dernek bünyesinde, bir başvuru merkezi gibi hareket edilmesi,

Üyelerimizin birbirlerini tanıması, iletişim içinde bulunması, ticari işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması

Genel Başkandan

Mutfak ve Yaşam Dergisi

Videolar

Sosyal Medya

Kanun ve Yönetmelikler

dokuman-ikonDernekler Kanunu
tarim-ikonTarım Kanunu
saglik-ikonSağlık Gıda Platformu
gida-ikonDernek Yönetmeliği