info@tures.org.tr 0212 438 15 90
HAKKIMIZDA

TÜRES, 500’e yakın üye, 1.000’i aşkın marka, 10 bine yaklaşan satış noktası, 110 bin çalışan ve 11 milyar TL’lik hacmi ile gastronomi sektöründe faaliyet gösteren en etkili STK’dır.

Lokantacılığın kitabını yazan adam olarak nitelendirilen Ramazan Bingöl’ün genel başkanı olduğu TÜRES’in amacı Türk mutfağını tanıtmak, sektörel sorunları çözmek, turizmi canlandırmak ve Türk mutfak dünyasına ahilik penceresinden bakarak bu köklü kültürü tanıtmak, yaşatmak ve ileriki nesillere taşımaktır.

Yurt içinde ve yurt dışında Türk mutfağının tanıtılması da TÜRES’in olmazsa olmazlarındandır. Yeme - içme pazarında dünya markalarının oluşturulması ve dünya restoran pazarından daha çok pay alınması ve ülkemize gelir kazandırılması TÜRES’in ana hedeflerindendir.

Bugün lokanta ve restoranlar başta olmak üzere gıda sektöründe markalaşmış birçok kuruluş TÜRES’in üyesidir. Kurulduğumuz ilk günden itibaren sektöre hizmet etmeyi gaye edinen ve hedefine ulaşan birçok başarılı çalışmaya imza attık.

 

Bu çalışmaları özetlemek gerekirse;

 

Yeme içme sektörümüzün sırtında yük olan yüzde 18 KDV oranlarının TÜRES’in çalışmalarıyla yüzde 8’e düşürülmesi

Yüzde 12’lere varan yemek çeki komisyon oranlarının TÜRES’in çalışmalarıyla yüzde 6’ya düşürülmesi

Doğal afetler için Kızılay ile ortaklaşa hareket etme protokolü ve günde 10.000 kişiye sıcak yemek çıkararak afet bölgelerinde hizmet verecek mobil mutfak tırı

İSMEK’e TÜRES sponsorluğunda açtığımız Mutfak Sanatları Okulu ile sektöre kalifiye eleman yetiştirip şimdiye kadar 500 aşkın mezunumuzu istihdama kattık

TÜRES sponsorluğunda İstanbul Medeniyet Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü açtık. Tam teçhizatlı bir eğitim mutfağı kurduğumuz Medeniyet Üniversitesi’nde 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerimiz eğitim görmeye başladı.

Moritanya’da TİKA ile ortak çalışıp hem yemek kültürümüzü anlatıp öğrettik hem de 500 Moritanyalı gence mesleki eğitim verdik

Yeşilay ile bağımlı gençleri hayata kazandırma ve meslek edindirme amacıyla çalışmalar yaptık

Uluslararası Lezzet Festivali, İstanbul Gençlik Festivali, Etnospor, Ramazan Etkinlik alanları, Ateşbaz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Tanıtım Günleri v.b bir çok organizasyonu başarıyla yaptık.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde 2010 çeşit yemek ile yeme içme kültürümüzü anlattık.

Gastronomi, gıda israfı, istihdam, yeme içme sektörünün özel detayları konusunda toplumu bilgilendirdik ve genel merkezimizdeki seminerlerimiz ile sektörümüze destek verdik

 

TÜRES olarak gerçekleştirdiğimiz bu çalışmaların tamamı sizlerin vermiş olduğu destekler neticesinde ortaya çıkmıştır.

TÜRES sektörün gücüdür...