Güncel

Coca Cola-TÜRES işbirliğiyle sektör çalışanlarına 400 TL destek

Coca Cola-TÜRES işbirliğiyle sektör çalışanlarına 400 TL destek
14 Aralık 2020, Pazartesi

Coca Cola’dan TÜRES işbirliğiyle yeme içme sektörü çalışanlarına kişi başı 400 TL destek

Coca Cola, TÜRES ve Kızılay işbirliği ile pandemiden etkilenen TÜRES üyelerine ve yeme içme sektörü çalışanlarına 400 TL’lik alışveriş çeki dağıtıyor.

Yeme içme sektörü Koronavirüs (COVİD-19) sürecinden en çok etkilenen sektörlerin başında geliyor. Bu sebeple pandeminin Türkiye’de etkili olduğu ilk dalgada Coca Cola; AHBAP, Kızılay ve TÜRES ile bir işbirliğine gidip sektör çalışanlarına 3 Milyon TL’lik yardımda bulunmuştu.

Şimdi ise yeme içme sektörünün sadece paket servis yapılabildiği ve işletmelerin yerinde hizmete kapalı olduğu ikinci bir dalga yaşanıyor. Bundan dolayı Coca Cola, pandemiden etkilenen sektör çalışanlarını tekrar destekleme kararı aldı. İçecek devi, TÜRES ve Kızılay işbirliği ile 1500 TÜRES üyesine ve sektör çalışanına 400 TL’lik market alışveriş çeki dağıtıyor.

Konu hakkında konuşan TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl şu açıklamalarda bulundu:

Sektörümüzü hem ilk dalgada hem de bu ikinci dalgada büyük bir krizle karşı karşıya kaldı. Bu süreçte hem işletme sahipleri hem de çalışanlarımız maddi ve manevi olarak çok etkilendiler. Bu sebeple sektörümüzün büyük paydaşlarından Coca Cola’nın ikinci kez üyelerimizin ve sektörümüzün çalışanlarına yaptığı bu katkılar bizler için büyük kıymet taşıyor. Bu sebeple Coca Cola’ya bir kez daha teşekkür ederken diğer önemli firmalara da sektörümüzle dayanışma çağrısında bulunuyoruz. Bu dayanışmanın büyümesi halinde yaralarımızı daha çabuk saracağımıza inanıyoruz.