TÜRES SEKTÖRÜN GÜCÜDÜR
TÜRES, 1.000’i aşkın marka, 20 bine yaklaşan satış noktası, 200 bini aşkın çalışan ve 100 milyar TL’lik ticaret hacmi ile yeme içme sektöründe faaliyet gösteren en etkili STK’dır.
TÜRES’in Misyonu; Türk Mutfağını dünya gastronomisinde lider hale getirmek, Vizyonu ise; Türk Mutfağının dünyadaki temsilcisi olmaktır.
Lokantacılığın kitabını yazan adam olarak nitelendirilen Ramazan Bingöl’ün Genel Başkanı olduğu TÜRES, Türk Mutfak dünyasına ahilik penceresinden bakarak bu köklü kültürü tanıtmayı, yaşatmayı ve ileriki nesillere taşımayı amaçlamaktadır.
Bu amaçlar doğrultusunda TÜRES yeme - içme pazarında dünya markalarının oluşturulması, dünya Gastronomi pazarından daha çok pay alınması ve ülkemize gelir kazandırılması konusunda birçok çalışma yürütmektedir.
Bugün lokanta ve restoranlar başta olmak üzere gıda sektöründe markalaşmış birçok kuruluş TÜRES’in üyesidir.
Kurulduğumuz ilk günden itibaren sektöre hizmet etmeyi gaye edinen ve hedefine ulaşan birçok başarılı çalışmaya imza attık.
Bu çalışmaları özetlemek gerekirse;
- Yeme içme sektörümüzün sırtında yük olan yüzde 18 KDV oranlarının TÜRES’in çalışmalarıyla yüzde 8’e düşürülmesi
- Yüzde 12’lere varan yemek çeki komisyon oranlarının TÜRES’in çalışmalarıyla yüzde 6’ya düşürülmesi
- Doğal afetler için Kızılay ile ortaklaşa hareket etme protokolü ve günde 10.000 kişiye sıcak yemek çıkararak afet bölgelerinde hizmet verecek mobil mutfak tırı
- İSMEK’e TÜRES sponsorluğunda açtığımız Mutfak Sanatları Okulu ile sektöre kalifiye eleman yetiştirip şimdiye kadar 500 aşkın mezunumuzu istihdama kattık
- TÜRES sponsorluğunda İstanbul Medeniyet Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü açtık. Tam teçhizatlı bir eğitim mutfağı kurduğumuz Medeniyet Üniversitesi’nde 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerimiz eğitim görmeye başladı.
- Moritanya’da TİKA ile ortak çalışıp hem yemek kültürümüzü anlatıp öğrettik hem de 500 Moritanyalı gence mesleki eğitim verdik
- Yeşilay ile bağımlı gençleri hayata kazandırma ve meslek edindirme amacıyla çalışmalar yaptık
- Uluslararası Lezzet Festivali, İstanbul Gençlik Festivali, Etnospor, Ramazan Etkinlik alanları, Ateşbaz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Tanıtım Günleri v.b birçok organizasyonu başarıyla yaptık.
- İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde 2010 çeşit yemek ile yeme içme kültürümüzü anlattık.
- Gastronomi, gıda israfı, istihdam, yeme içme sektörünün özel detayları konusunda toplumu bilgilendirdik ve genel merkezimizdeki seminerlerimiz ile sektörümüze destek verdik
TÜRES olarak gerçekleştirdiğimiz bu çalışmaların tamamı sizlerin vermiş olduğu destekler neticesinde ortaya çıkmıştır.
TÜRES sektörün gücüdür...