Güncel

Genel Başkanımız Türk Mutfağı'nı tanıtmak için Endonezya ve Malezya'ya gitti

Genel Başkanımız Türk Mutfağı'nı tanıtmak için Endonezya ve Malezya'ya gitti
24 Haziran 2024, Pazartesi

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Türk Mutfağı’nın tanıtılması için Endonezya’dan başlayan bir Güneydoğu Asya turuna çıktı. Anadolu’nun eşsiz lezzetlerinin dünyaya tanıtılması için Endonezya yerel televizyonu SEA Today News’e konuk olan Bingöl, canlı yayında geleneksel lezzetlerimiz olan tarhana çorbası, cacık ve Türk kahvesi yaptı.

Bingöl Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülük ettiğini dile getirirken Türk lezzetlerinin dünyaya tanıtılması için birçok ülkede programların yapıldığını da ifade etti.

Bingöl SEA Today News’teki yemek çalışmasında, “Türk mutfağı dünyanın en iyi mutfaklarından biridir. Türkiye’nin geçmişinden getirdiği köklü yemek kültürü, Anadolu coğrafyasıyla harmanlanarak müthiş bir mutfak kültürü ortaya çıkarmıştır. Yemeklerimiz yalnızca tat olarak değil; koku, görünüş, sunum olarak da çok iyidir.” İfadelerini kullandı.

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, burada ayrıca Endonezya Büyükelçisi Talip Küçükcan’ı da ziyaret etti.

MALEZYA’DA LE CORDON BLUE’DA ŞEFLERLE VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Endonezya’daki çalışmaları sonrası Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a da geçen Bingöl, Türk mutfağı haftası etkinlikleri kapsamında mutfak sanatları alanında dünyanın en prestijli okullarından olan "Le Cordon Blue" şef ve öğrencilerine Türk mutfağının nadide ürünlerini tanıttı. Bingöl burada; İzmir köfte, fıstıklı kadayıf ve Türk kahvemizi hazırlayıp ikram etti.

Etkinlikler kapsamında Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel’le de görüşen Bingöl, Yüksel’in ilgisinden ve misafirperverliğinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.