Güncel

Genel Başkanvekilimiz ve Genel Sekreterimiz 'bahşiş ve servis ücreti' toplantısına katıldı

Genel Başkanvekilimiz ve Genel Sekreterimiz 'bahşiş ve servis ücreti' toplantısına katıldı
24 Haziran 2024, Pazartesi

TÜRES Genel Başkanvekili Savaş Bulut ile TÜRES Genel Sekreteri Rıdvan Turşak, Ankara'da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan'ın öncülüğünde düzenlenen 'bahşiş ve servis ücretleri' konulu toplantıya katılarak, sektörümüzden gelen sorun ve önerileri iletti. 

Servis ücretlerinden ve bahşişlerden yapılan %35-40'lara varan kesintilerin de önüne geçecek yeni düzenlemeyle birlikte çalışanların %10 kesint

Hali hazırda hesap ödeyen misafirin hesabına yansıtılan servis veya bahşişten resmi kesintiler toplamı olarak %40’a yakın vergi alınıyor ve geri kalan yüzde 60’ı çalışanlara işveren tarafından veriliyordu.Bu yeni düzenleme ile nakit veya kredi kartı ödemesi fark etmeksizin bahşiş olarak müşterinin uygun gördüğü tutar çalışanların direkt hesabına yansıtılacak ve resmi hesap pusulasında gözükerek resmileşecektir. Sonrasında tutardan; sadece “%10 stopaj kesilecek ve çalışan arkadaşlara alınan bahşişin % 90’ı verilecektir. Bu sayede daha az kesinti olduğu için çalışan arkadaşlarımız daha çok kazanç elde etmiş olacaktır.

Ayrıca bahse konu geçen bahşiş adı altında alınan tutar hiç bir şekilde kıdem tazminatına konu olmayacaktır. Bu vesileyle işverenler de artık kıdem tazminatı öderken bahşiş kısmından sorumlu olmayacaktır.