Güncel

Kadim ve eşsiz Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs arasında yeniden dünya sahnesinde

Kadim ve eşsiz Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs arasında yeniden dünya sahnesinde
22 Mayıs 2023, Pazartesi

Binlerce yıllık tecrübenin, kültürün ve toplumsal mirasın eseri olan Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşılıyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında gastronomi zenginliğini Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde tanıtacak olan Türkiye, dünyaya eşsiz bir reçete sunacak. 

Türk Mutfağı Haftası, bu yıl konsept olarak Hatay mutfağının yerel yemeklerini belirledi. Türkiye’nin özgün mutfaklarıyla ön plana çıkan şehirleri arasında yer alan Hatay, gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alıyor. 

Bu yılki yurt dışı etkinliklerinde yer verilecek Hatay menüsünde ise biberli ekmek, zeytin salatası, humus, kısır, tepsi kebabı ve künefe bulunuyor.

Geçen yıl yine 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türk Mutfağı Haftası, özel etkinliklerle yurt içinde ve yurt dışı temsilciliklerde gerçekleştirilmişti.