Güncel

MÜSİAD ve TÜRES’ten Yeme İçme Sektörü Çalışanlarına Kumanya Desteği

MÜSİAD ve TÜRES’ten Yeme İçme Sektörü Çalışanlarına Kumanya Desteği
07 Mayıs 2021, Cuma

MÜSİAD ve TÜRES pandemi nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşayan yeme içme sektörü çalışanlarını kumanya paketleri ile destekleyecek.

Müstakil Sanayici Ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Tüm Restoranlar Ve Turizmciler Derneği (TÜRES) arasında yeme içme sektörü çalışanlarına kumanya yardımı konusunda bir iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokol çerçevesinde MÜSİAD’ın belirleyeceği sayıda kumanya paketi, TÜRES tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi sektör çalışanlarına dağıtılacak.

Protokol töreni, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ile TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl’ün katılımıyla düzenlendi.

İhtiyaç sahiplerine ulaşabilmek için her fırsatı değerlendirmeliyiz

İmza töreninde konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, pandemi nedeniyle birçok sektörde olduğu gibi yeme içme sektöründe faaliyet gösteren firma ve çalışanların da zor bir süreçten geçtiğini ifade etti. Kaan, sözlerine şöyle devam etti: “Yeme içme sektöründe çalışan ve iş yerleri kapalı olduğu için maddi zorluklarla mücadele eden kardeşlerimizin ihtiyaçlarının en azından bir kısmını karşılayabilmek için başlattığımız kumanya yardımı projesini, elimizden geldiğince genişleterek, mümkün olduğunca ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu zorlu süreci atlatana kadar, imkânı olanların, sıkıntı içinde olan vatandaşlarımıza yardım etmesi için her fırsatın değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. MÜSİAD olarak sürecin en başından bu yana yürüttüğümüz birçok kampanyanın, zor durumda olan insanlarımıza bir nebze de olsa nefes aldırdığını gördüğümüz için, üyelerimiz ve dostlarımız aracılığıyla benzer yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bizler, bu dönemi ancak birlik olarak, beraber hareket ederek atlatabileceğimize inanıyoruz. TÜRES ile iş birliğimiz kapsamında hayata geçirdiğimiz kumanya desteği projesini de bu çerçevede son derece kıymetli buluyoruz ve diğer STK’lara örnek olmasıyla da daha fazla genişlemesini ve yaygınlaşmasını diliyoruz.”

Yeme içme sektörü tedarikçilerini ve diğer STK’ları desteğe çağırıyoruz

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl ise yaptığı açıklamada; Pandemi sürecinden şüphesiz ki en çok yeme içme sektörü olumsuz anlamda etkilendi. Bundan dolayı sektörün ayakta kalması için desteklenmesi gerekiyor. Sektörde hem işverenler hem de çalışanlar neredeyse 1 yıldır doğru dürüst bir gelir elde edemedi. MÜSİAD ile bu doğrultuda yaptığımız işbirliği ile en azından çalışanların kumanyalar ile desteklenmesini sağlayacağız. Bu destek tabi zor durumda olan sektörün sıkıntılarını gidermeyecek ama en azından bir yaraya merhem olacaktır. Buradan sektörümüzle tedarik konusunda çalışan firmaları ve diğer STK’ları da sektörümüzü desteklemeye çağırdığımızı bir kez daha ilan ediyorum. Yeme içme sektörünü desteklerle ayakta tutmalıyız. Bu sürecin zararlarını en aza indiremezsek bu durum ülke ekonomisine de yansıyacaktır. Bu gerçekleri göz önünde bulundurarak dağıtılacak kumanyalar ve yaptıkları işbirliği için MÜSİAD’a ve Başkanımız Sayın Abdurrahman Kaan’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.