Güncel

Restorancılardan Yemeksepeti’ne acil destek çağrısı

Restorancılardan Yemeksepeti’ne acil destek çağrısı
23 Mart 2020, Pazartesi

Koronavirüs sebebiyle zor günler geçiren yeme içme sektörü destek bekliyor. Sektör adına konuşan Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl; ‘’Gün birlik olma günü, Yemeksepeti yıllardır işbirliği içinde olduğu esnafa bu zor günlerinde acilen yardım etmeli.’’ dedi.

Koronavirüs tehlikesi nedeniyle İçişleri Bakanlığının 81 ilin valisine yolladığı genelgeyle bütün yeme içme işletmeleri yerinde hizmete kapatıldı. Genelgeyle birlikte artık yeme içme sektörü yalnızca paket servis ile veya gel al şeklinde sistemle vatandaşa hizmet verebilecek. Yaşanan bu gelişmeler sonrası ekonominin en önemli ayaklarından olan yeme içme sektörü zor günler yaşıyor.

Sektörün en önemli temsilcilerinden olan Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES); ‘’Yemeksepeti benzeri online sipariş platformları birçok ülkede elini taşın altına koydu ve sektörden komisyon almıyorlar, bu konuda Yemeksepeti de esnafa acil destek vermeli’’ çağrısında bulundu.

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, gün birlik olma günü ya Yemeksepeti de yerli firmamız Getir Yemek uygulaması ve dünyadaki Grubhub, Chipotle firmaları gibi komisyon almayı bırakıp kriz bitene kadar bizi destekleyecek ve bu krizi birlikte atlatacağız ya da bu firmaların para kazanacağı bir sektör kalmayacak, dedi.

İŞTE TÜRES GENEL BAŞKANI RAMAZAN BİNGÖL’ÜN AÇIKLAMALARI;

Sektörümüz 2 haftadır virüsün ülkemizde yayılmasıyla birlikte büyük zorluklar yaşıyor. Cumartesi akşamı yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesiyle bütün yeme içme sektörünün yerinde hizmete kapatılıp sadece paket servis ve gel al servis yapmasına izin veriliyor. Durum böyle olunca da bütün esnaf ekonomik bir kriz yaşıyor ve acilen desteklenmesi lazım.

Destek vermesi gerekenlerin başında da Yemeksepeti firması geliyor. Bu firmanın tek geliri esnaf ile müşteri arasında sipariş köprüsü kurmak ve buradan komisyon almaktır. İşte bu yüzden Yemeksepeti bu kriz döneminde eğer para kazanabileceği bir sektörün kalmasını istiyorsa mutlaka kriz bitene kadar esnaftan komisyon almayı bırakmalıdır. Yemeksepeti bu süreçte birçok ülkedeki online sipariş platformunun yaptığı gibi sadece ürünü müşteriye götürdüğü için cüzi bir hizmet bedeli almalı ve acilen sektörümüzün paket servis ile ayakta kalmasına yardımcı olmalıdır. Aksi takdirde hem esnaf batacak hem de Yemeksepeti’nin para kazanabileceği bir ortam kalmayacak.