Güncel

Safranlı Lezzetler Yarışması Başvuruları Başladı

Safranlı Lezzetler Yarışması Başvuruları Başladı
30 Eylül 2021, Perşembe

Karabük Safranbolu'da TÜRES Karabük katkılarıyla yapılacak Safranlı Lezzetler Yarışması'nın başvuruları başladı. 

Yarışma bilgileri:

Yarışma Zamanı: 23 Ekim 2021 Cumartesi

Yarışma Adresi: Hilton Garden Inn Otel Safranbolu

İletişim: Bize +90 545 678 78 99 numaralı telefondan veya [email protected] e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Not: Yarışmacıların yarışma saatinden 1 saat önce 13:00 da yarışma alanında olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU FORMUNU DOLDURUP YARIŞMAYA KATILMAK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYINIZ

https://forms.gle/vNepxGDAaJoyinKJ7

YARIŞMA PROSEDÜRÜ

AMAÇ

Safranla hazırlanabilecek inovatif yeni lezzetlerin ortaya çıkarılması ve sofralarımızda yer bulması. İçeriğinde safran bulunan, endüstriyelleşebilecek yeni ürünleri üreterek, ekonomimiz ve gastronomimizin gelişimi için katma değerli ürünlerin ortaya konulması. Bildiğimiz Safran, Bilmediğimiz Lezzetler başlığıyla, safranı daha önce kullanılmayan yemek ve tatlılarda deneyimlemek, tattırmak.

YARIŞMA KURALLARI

  • 1-Yarışmacılar 18 Ekim Cuma günü 18:00'a kadar www.safranbolukultur.org yada www.tures.org.tr 'de bulunan form yoluyla online olarak veya Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı'na giderek başvuruda bulunabilirler.
  • 2- Yarışma 23 Ekim Cumartesi Günü Saat 14:00'te Safranbolu Hilton Garden Inn Otel'de yapılacaktır.
  • 3- Yarışmaya her kategoriden 12, toplamda 3 kategoriden 36 yarışmacı katılabilir. Kontenjan dolduktan sonra gönderilen başvuru formları geçersiz sayılır.
  • 4- Yarışmacıların yarışma saatinden 1 saat önce ( 23 Ekim 2021 saat 13:00 ) ürünleriyle birlikte yarışma alanında hazır olmaları gerekmektedir.
  • 5- 24 yaş ve altı her yarışmacı öğrenciler kategorisinde değerlendirilir.
  • 6- Yarışmacılar kendi ürünlerini servis etmeleri için ihtiyaç duyacakları tüm servis ekipmanlarını yanlarında getirmek zorundadır.
  • 7- Jüriler, her kategorideki yarışmacıları; Görsel Sunum, Safran Vurgusu, Lezzet, konusundaki başarılarına göre puanlandıracaktır.
  • 8- Yarışma öncesinde yada yarışma sırasında yaşanabilecek, usulsüzlük ve uygunsuzluk durumunda juri başkanı, yarışmacıyı eleme hakkına sahiptir.
  • 9- Yarışmaya içeriğinde mutlaka ana mamül olarak safran bulunan, hamur işi, yöresel yemek, tatlı, her türden yemek yada tatlı ile katılım sağlanabilir.
  • 10- Yarışmacılar sadece 1 çeşit yemek veya tatlı ile katılım sağlayabilir.
  • 11- Yarışmacılar juri tarafından sırasıyla çağırılacak ve tadım yapılacaktır.
  • 12- Yarışma sonuçları aynı gün ve saate puanlanma sonrası açıklanacak, ödül takdimi yapılacaktır.
  • 13- Yarışmada Profesyoneller kategorisinde yarışacak yarışmacıların 2021 yılı içerisinde gıda sektöründe işveren veya personel olarak bulunması gerekmektedir.
  • 14- Yarışmada Öğrenciler kategorisinde yarışacak yarışmacıların bölüm farketmeksizin öğrenci olmaları gerekmektedir.

ÖDÜLLER

  • Kategori 1.leri Çeyrek Altın
  • Kategori 2.leri Gram Altın
  • Kategori 3.leri TÜRES Anadolu Mutfağının İncileri Kitabı
  • Jüri Özel Ödülü Kapadokya Ajwa Otel 2 kişi 2 gece konaklama