Güncel

TÜRES: Uzun tatillerin ülkemize zararı mı var faydası mı, bunu tartışmalıyız!

TÜRES: Uzun tatillerin ülkemize zararı mı var faydası mı, bunu tartışmalıyız!
23 Temmuz 2019, Salı

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl; ‘’Uzun bayram tatilleri ülkeye fayda mı getiriyor zarar mı’’ sorusunu sorarak bunun tartışılması gerektiğini dile getirdi.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bayram tatilinin 9 gün mü yoksa 4 gün mü olacağı sorusuna yönelik açıklamalarda bulundu. Bingöl; ‘’üretim mi, ihracat mı yoksa tatil mi’’ diyerek bunun tartışılması gerektiğini belirtti.

Ramazan Bingöl, uzun tatil sürelerinin turizm sektörünün bir kısmına ve kıyı şehirlerine yaradığını ama turizmin sadece deniz ve kumdan ibaret olmayıp ülkedeki bütün üretici ve ihracatçıların da düşünülmesi gerektiğini söyledi.

İşte Bingöl’ün bayram tatili süresine yönelik açıklamaları;

Uzun tatillerin kime ne faydası var, bu konuda turizm sektörünün bir kısmı karlı çıkarken geri kalan üretici ise zor duruma düşüyor, üretim ve ticari hayat kesintiye uğruyor. Turizm sadece deniz ve kumdan ibaret değildir. Uzun tatillerde sahil kentleri büyük bir gelir sağlarken diğer şehirlerin ekonomisi ise bundan olumsuz etkileniyor. Bundan dolayı bayram tatili süresinin 9 gün olmasına karşıyız ve bu konuda artık üreticiler, ihracatçılar ve diğer şehirlerin esnafı da düşünülmelidir. Tatil ve bayram herkesin hakkı ancak süreleri ülke ekonomisine zarar vermeyecek bir şekilde planlanmalı bunun ülkeye faydası mı var zararı mı var bu hususta da bir araştırma yapılmalıdır. Turizmde bu yıl önemli bir hareketlilik var ve bundan dolayı biz de ülkemiz adına sevinçliyiz. Ama bir taraf sevinirken diğer bir tarafı da zarara uğratmamalıyız.