Güncel

TÜRES ve Kızılay arasında işbirliği protokolü

TÜRES ve Kızılay arasında işbirliği protokolü
07 Mayıs 2021, Cuma

Kızılay ve TÜRES arasında pandemi sürecinden olumsuz etkilenen yeme içme sektörü çalışanlarına destek verilmesi ve çeşitli faaliyet ve kampanyalarda iş birliği yapılması konusunda bir işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye Kızılay Derneği (Kızılay) ile Tüm Restoranlar Ve Turizmciler Derneği (TÜRES) arasında pandemi sürecinde işini kaybetmiş, ekonomik sebeplerden zarara uğramış veya temel ihtiyaçlarını gidermekten yoksun kalmış TÜRES üyesi firma çalışanlarına destek sağlanması ile birlikte yürütülecek diğer faaliyetler, projeler ve kampanyalara yönelik bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol toplantısı, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ile TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl’ün katılımıyla düzenlendi.

Online yapılan toplantıyla imzalanan bu işbirliği protokolü çerçevesinde Kızılay, TÜRES tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi üye çalışanlarını tespit edip gerekli bilgilerini Kızılay’a iletecek. Kızılay ise yapacağı incelemeler sonrası ihtiyaç sahibi sektör çalışanlarına destek sağlayacak. Yapılan protokolle ayrıca Kızılay ile TÜRES arasında farklı alanlarda da işbirliği yapılması planlanıyor. 

SIKINTIYI EN DERİN YAŞAYAN SEKTÖR

Türk Kızılay’ın milyonlarca insana ulaşmayı hedefleyen Ramazan kampanyasının başarıyla devam ettiğini belirten Türk Kızılay Başkanı Kınık yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ramazan yardım kampanyamız devam ediyor. 8 milyon insana ulaşma hedefiyle yola çıktık. İhtiyaç sahibi ailelerimize gıda kolileri, alışveriş çekleri, nakit destekler, yavrularımıza, yetimlerimize bayramlık giysiler, hijyen paketleri gibi çok boyutlu desteklerimiz var. 2 yıl üst üste pandemiyi en derin yaşayan pek çok sektör var. Onlardan bir tanesi de restoran ve turizm sektörü. TÜRES aracılığı ile bu sektörle bir dayanışma yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışacağız.”

TEDARİKÇİLERE AÇIK ÇAĞRI

Hayırseverlere çağrıda bulunmak istediğini söyleyen Başkan Dr. Kerem Kınık, “Bu hayırseverlerimiz içinde özellikle tedarikçilere seslenmek istiyorum. Lokantacılar, restorancılar, turizmciler aracılığı ile kazanç elde eden büyük şirketler yani tedarikçilerimiz. Bugün sizlerin pazarı olan, sizlerin karlılığını oluşturan bu sektör zor durumda. Bu sektörün çalışanları zor durumda. Bu sektörün çökmemesi için sizlerin de daha güçlü bir şekilde el uzatmasının zamanı. Yiyecek, içecek, hizmet gibi pek çok alanda bu sektöre tedarikçilik yapan firmalara özellikle rica ediyorum. Bu sektörde ihtiyaç sahibi olan çalışanlarımız, çok sayıda emekçimiz var. Bu insanların ihtiyaçlarını karşılamak için dayanışma yapalım. TÜRES ve Kızılay iş birliği ile bu platformu canlandıralım” açıklamasında bulundu.

YARAYA MERHEM OLACAK İŞ BİRLİĞİ

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl ise yaptığı açıklamada; "Kızılay, TÜRES ve devletimiz bu insanları unutmadı. Bu destek, zor durumda olan sektörün sıkıntılarını gidermeyecek ama en azından bir yaraya merhem olacaktır. Buradan sektörümüzle tedarik konusunda çalışan firmaları ve diğer STK'ları da sektörümüzü desteklemeye çağırdığımızı bir kez daha ilan ediyorum" ifadelerini kullandı.