Güncel

TÜRES’ten Barış Pınarı’na destek açıklaması

TÜRES’ten Barış Pınarı’na destek açıklaması
09 Ekim 2019, Çarşamba

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’ye gerçekleştirmeyi planladığı Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin açıklamalarda bulundu ve harekatı desteklediğini bildirdi.

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Türkiye’nin çevresindeki gelişmelere kayıtsız kalamayacağını ve sınırlarını korumasının en doğal hakkı olduğunu belirtti ve Barış Pınarı Harekatı’na destek verdiklerini açıkladı.

İşte Ramazan Bingöl’ün açıklamaları:

Bulunduğumuz coğrafyada milli bütünlüğümüzü ve sınır güvenliğimizi tehdit eden girişimlere karşı devletimiz bir karar alıyor ve biz de bu kararı destekliyoruz. Türkiye zor şartların olduğu bu coğrafyada bir barış üssü olmayı hedefliyor ve kendi vatandaşlarını, topraklarını koruma içgüdüsüyle hareket ediyor. Dünyanın uzak yerlerinden gelip sınırımızda bir savaşı körükleyen ve kaos ortamı oluşturanlar, milyonlarca masum insana zarar vermeye devam ediyor. Biz de sınırımızdaki bu yangına su dökmek ve uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı korumak durumundayız. Bu çerçevede devletimizin bu sınır ötesi operasyon kararını haklı buluyor ve Barış Pınarı Harekatı’na destek verdiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.