Güncel

TÜRES’ten istihdam için Birleşmiş Milletler ile işbirliği

TÜRES’ten istihdam için Birleşmiş Milletler ile işbirliği
17 Şubat 2021, Çarşamba

Yeme içme sektörüne istihdam sağlamak için Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) ile Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) arasında Gıda israfı ile Türk ve Suriyeli vatandaşların sektöre kazandırılmasına yönelik bir işbirliği yapılacak.

TÜRES ile işbirliği sağlamak için bir iyi niyet mektubuna imza atan Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Mutfakta Umut Var (MUV) projesi kapsamında; Türk vatandaşların ve geçici koruma statüsünde bulunan Suriyeli vatandaşların gastronomi sektöründe eğitilip istihdam edilmesi, gıda kaybı ve israfının azaltılması ve bu sayede ihtiyaç sahibi kişilerin güvenli gıdaya erişiminin artırılması ve yerel işletmelerin desteklenmesi konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Yapılan işbirliği protokolünü TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl ile Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Türkiye Temsilcisi Nils Grede imzaladı. 

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ile yaptığımız bu anlaşmanın hem sektörümüze hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu protokol kapsamında hem sektörümüze daha kaliteli istihdam sağlayacağız hem de yıllardır her platformda önemini anlattığımız Gıda İsrafı konusunda çalışmalar yapacağız. Bu projeden ülkemizin ekonomisi de büyük fayda sağlayacaktır. WFP temsilcisi Sayın Nils Grede’ye ve Birleşmiş Milletler Türkiye ekibine bu işbirliği için teşekkür ediyoruz.